Deze website maakt gebruik van analytische cookies. We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie

Marktprijscontracten

Verlaag uw energiekosten door in te spelen
op de marktprijs voor gas en elektriciteit.

NewEnergy geeft u toegang tot de marktprijzen op de energiemarkten

Energie inkopen tegen beursprijzen is voordeliger. Door inzicht in de energieprijzen van de volgende dag kunt u uw verbruik aanpassen op de momenten van de dag dat de prijs laag of soms zelfs negatief is.
Zo bespaart u nog meer!

Hoe werkt de energiemarkt

De energiemarkt is een markt waarbij de prijs fluctueert door vraag en aanbod. Bij een grotere vraag dan aanbod stijgen de prijzen. Als er meer energie wordt geproduceerd (bijvoorbeeld vanwege veel wind of zonnestraling) dan wordt geconsumeerd, dan gaan de prijzen omlaag.

Prijzen kunnen ook negatief worden!

Bijvoorbeeld bij veel opwekking van duurzame energie gecombineerd met een lage behoefte aan energie, bijvoorbeeld in de nachtelijke uren, kan dit voorkomen.

Op dat moment worden klanten met een marktprijscontract zelfs betaald om energie af te nemen.

Doordat de overheid inzet op steeds meer duurzame energie zien wij voor de toekomst alleen maar grotere schommelingen in de energieproductie, waarop ingespeeld kan worden door op het juiste moment energie te gebruiken.

Een marktprijscontract van NewEnergy

Bij een marktprijscontract berekent NewEnergy de inkoopprijs van elektriciteit en gas met een geringe en transparante inkoopopslag aan u door. Hierbij worden er geen risico-opslagen gerekend die ander aanbieders berekenen bij een contract met vaste prijzen. Zonder deze risico-opslagen betaalt u bij een marktprijscontract uiteindelijk een lagere prijs dan wanneer u een standaard contract afsluit. In de afgelopen 10 jaar zou een marktprijscontract ongeveer 10% voordeliger zijn geweest dan een traditioneel contract met een vaste prijs. Prijsvoordeel, vrijheid en controle.

Naast dit prijsvoordeel geeft het marktprijscontract u ook vrijheid en controle.

Controle omdat u altijd inzicht hebt in uw verbruik en kosten, en vrijheid omdat u met inzicht in de marktprijzen zelf - of met NewEnergy samen - bepaalt wanneer u energie wilt gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld met energiebesparende maatregelen zoals Slim Laden, waarbij u uw auto oplaadt wanneer de marktprijs laag of zelfs negatief is.

De prijzen op de dagmarkten, ook wel spotmarkten of day-ahead markten genoemd, worden voor elektriciteit (EPEX) en gas (TTF-LEBA) van tevoren bepaald op basis van de actuele vraag- en aanbodsituatie. Elektriciteit en gas kennen respectievelijk uur- en dagprijzen.