Deze website maakt gebruik van analytische cookies. We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie

Contract & Tarieven

Meest gestelde vragen

Wat gebeurt er als ik mijn contract niet verleng?

Na afloop van de afgesproken contractperiode wordt uw particuliere of kleinzakelijke contract omgezet naar Marktprijscontract voor onbepaalde tijd. 

Zijn er risico's met marktprijzen?

Uw energieprijzen staan niet vast maar verschillen per uur (elektriciteit) of per dag (gas). U weet dus niet van tevoren welk tarief u betaalt. Mochten de marktprijzen stijgen dan zal u ook meer gaan betalen, het omgekeerde geldt natuurlijk ook.

Hoe zeg ik mijn contract op?

We stoppen uw contract 30 dagen nadat we uw bericht van opzegging hebben gekregen. Wilt u het contract stoppen voordat de periode die u met ons heeft afgesproken voorbij is? Dan betaalt u daarvoor kosten. Na afloop van uw contractperiode of indien u een contract voor onbepaalde tijd heeft, kunt u het contract kosteloos stoppen.

Waar betaalt u voor?

U betaalt het volgende:

  • Vaste leveringskosten - kosten ongeacht de hoogte van uw verbruik; en
  • Variabele leveringskosten - kosten voor de verbruikte eenheden (kWh en m³ gas)
  • Netbeheerkosten bij kleinverbruik aansluitingen
  • Energiebelasting
  • Opslag duurzame energie
  • Btw

De netbeheerkosten, de energiebelasting, de opslag duurzame energie en btw zijn door de overheid gereguleerd en kunnen jaarlijks veranderen.

Wat zijn de vaste leveringskosten?

Dit is de vaste vergoeding die we maandelijks in rekening brengen ter dekking van onze administratiekosten.

Wat zijn marktprijzen?

Wij hanteren de publiek beschikbare spotprijzen of groothandelsprijzen. Dat zijn de prijzen die energiebedrijven en grote industrieën zelf gebruiken voor de afrekening van energie. Historisch gezien zijn deze vaak lager dan vaste prijzen. Voor elektriciteit zijn dat uurprijzen, voor gas zijn dat dagprijzen. Verder berekenen we alle overige kosten, zoals netbeheer, belastingen en heffingen één-op-één door.